• 0519-555100
  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kunstwerken uit de eigen collectie

Ameland: een magneet voor kunstenaars. Geen enkel ander eiland trok in de vorige eeuw zoveel kunstenaars als Ameland. In het kielzog van de eerste gasten naar Ameland - in het begin van de vorige eeuw - ontdekten ze de schoonheid en de ongereptheid van het eiland. En - ook niet onbelangrijk - de pittoreske huisjes, boerderijtjes, dorpen en indrukwekkende luchten.
Dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven. Sommige kunstenaars vestigden zich er voor langere tijd. Anderen raakten zo verknocht aan het eiland, dat ze elk jaar terugkwamen voor de rust en de schoonheid van de natuur.

Een bekende naam is o.a. Germ de Jong, die rond het midden van de vorige eeuw jaarlijks voor langere periodes op het eiland verbleef en de natuur vast legde. Hoogleraren Jan Wiegers en Gerard Röling van de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam namen hun pupillen geregeld mee naar Ameland. In de overtuiging dat de studenten er inspiratie op zouden doen. En natuurlijk de schilders Tames Oud en Leendert Scheltema. Tames Oud is op Ameland geboren, Scheltema bracht er zijn jeugdjaren door. Beide kunstenaars wisten zich door een eigen stijl een belangrijke plek in de Nederlandse kunstgeschiedenis te veroveren. Een groot aantal werken is in bezit van de Amelander Musea en te zien in het Natuurcentrum.

De schilderijen expositie is tot april 2020 te zien in Natuurcentrum Ameland.


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 0519-555100 of 0622485795

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2020
Uitkomstdata 2020

Disclaimer

Contactformulier

© 2021 De Amelander. Alle Rechten Voorbehouden. Design by Webtool4all