• 0519-555100
  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leuk om te weten

Lees hier de weetjes over Ameland

Herken je het dat je in gedachten verzonken bent terwijl je een bekende zo maar voorbij loopt? Dat je in de auto ergens naar toe gereden bent en plotseling op de plaats van bestemming bent en niet eens weet wat je onderweg allemaal bent tegengekomen? 

Bezig zijn in je hoofd met wat je voor straks of morgen allemaal nog moet regelen. Of bezig met hoe gisteren iets niet lekker ging, hoe je dat toch anders had moeten doen. Het gevoel geleefd te worden in plaats van te leven?

Dan is de achtweekse mindfulnesstraining misschien wat voor jou. Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. In acht wekelijkse bijeenkomsten leer je hoe je je aandacht kunt trainen, je aandacht bij het hier en nu kunt houden. Hoe je stress kunt leren herkennen en bewuster kunt leren leven.

Ik heb vijf jaar als huisarts op Ameland gewerkt en nu werk ik al weer vijftien jaar als huisarts aan de wal, maar woon nog steeds met veel plezier op Ameland. In mijn vak zie ik mensen vaak gebukt gaan onder stress en hiervan klachten krijgen zoals bijvoorbeeld somberheid, slecht slapen en overspannenheid.

Ook in mijn eigen leven merkte ik dat het lastig is om in het moment zelf te leven en niet meegesleurd te worden door de hectiek van onze maatschappij. Ik ben in contact gekomen met mindfulness en na jaren zelf cursussen te hebben gevolgd, heb ik nu de opleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd. In januari ben ik zelf een achtweekse training gaan geven op Ameland welke gebaseerd is op de MBCT en de MBSR.

Bij voldoende aanmeldingen zal de cursus starten op 27 januari en bestaat uit 8 maandagavonden en een stiltedag.

De avonden beginnen om 19:30 uur en duren tot 22:00. De koffie en thee staan klaar vanaf 19:15 uur, we starten om 19:30 uur.

De stiltedag start om 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

De volledige agenda:
maandagavond 27 januari
maandagavond 3 februari
maandagavond 10 februari
maandagavond 24 februari
maandagavond 2 maart
maandagavond 9 maart
maandagavond 16 maart
maandagavond 30 maart

Voor meer informatie: https://www.wadnmindfulness.nl/WP/


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 0519-555100 of 0622485795

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2020
Uitkomstdata 2020

Disclaimer

Contactformulier

© 2021 De Amelander. Alle Rechten Voorbehouden. Design by Webtool4all